Choose Language Top Menu Main Menu Extra Button Menu Page Contents Footer Search

Ανακοίνωση Αποφάσεων Α’ Επαναληπτικής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 11.7.2011

Η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias Α.Ε. ανακοινώνει ότι η Α’ Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της συνεδρίασε στις 11 Ιουλίου 2011, με απαρτία 54,38% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου που αντιστοιχεί σε 300.698.675 μετοχές με δικαίωμα ψήφου, σχετικώς με τo 6o και 7o θέμα της ημερήσιας διάταξης (που αναφέρονται στην από 6.6.2011 πρόσκληση), για τα οποία η συζήτηση και λήψη απόφασης ματαιώθηκε κατά την συνεδρίαση της 28ης Ιουνίου 2011, λόγω μη επίτευξης της απαιτούμενης από το νόμο απαρτίας, αποφάσισε τα εξής:

1. Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας κατά συνολικό ποσό €326εκ., με μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών μετοχών από €2,81 σε €2,22, με σκοπό το συμψηφισμό ζημιών μετασχηματισμού που έχουν προκύψει από συγχωνεύσεις προηγουμένων ετών και ζημιών εις νέον. Αναφορικά με τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με σκοπό το σχηματισμό ειδικού αποθεματικού σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 4α του κ.ν. 2190/1920, δεν συνέτρεξαν οι προϋποθέσεις του άρθρου αυτού και κατά συνέπεια δεν τέθηκε ζήτημα λήψης σχετικής απόφασης από τη Συνέλευση.

Συνεπεία της παραπάνω μείωσης τροποποιείται το άρθρο 5 του Καταστατικού της Τράπεζας περί Μετοχικού Κεφαλαίου.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας επί του ανωτέρω θέματος είχαν ως εξής:

  • Αριθμός μετοχών για τις οποίες δόθηκαν έγκυρες ψήφοι: 297.536.623 (53,81% επί του μετοχικού κεφαλαίου με δικαίωμα ψήφου), εκ των οποίων:

- Υπέρ: 297.536.623

- Κατά: 0

  • Αριθμός αποχών: 3.162.052

2. Την τροποποίηση των όρων της από 30.6.2009 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την έκδοση εξαγοράσιμου ομολογιακού δανείου, μετατρέψιμου σε κοινές μετοχές της Τράπεζας, για ιδιωτική τοποθέτηση, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, για τις ομολογίες αξίας 150 εκατ. ευρώ που δεν έχουν διατεθεί (συμπεριλαμβανομένων και των ομολογιών, συνολικής αξίας 50 εκατ. ευρώ περίπου, οι οποίες έχουν παραμείνει έως σήμερα στην κυριότητα εταιριών του Ομίλου της Τράπεζας), και την αύξηση του συνολικού ποσού του δανείου αυτού κατά ποσό έως 100 εκατ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των κοινών μετοχών που θα προκύψουν από την τυχόν μετατροπή των ομολογιών που θα εκδοθούν συνολικά δεν θα υπερβαίνουν το 10% του συνολικού αριθμού των κατά το χρόνο έκδοσης των ομολογιών υφιστάμενων κοινών μετοχών της Τράπεζας, υπό τους ακόλουθους όρους: Οι ομολογίες που θα εκδοθούν θα είναι μετατρέψιμες στη λήξη τους σε κοινές μετοχές της Τράπεζας, με έγγραφη δήλωση του ομολογιούχου προς την Τράπεζα. Το Δ.Σ. θα αποφασίσει την τελική τιμή ή τον τελικό λόγο μετατροπής πριν από την έκδοση των ομολογιών, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς την στιγμή της έκδοσης αυτής, με τον περιορισμό ότι η τιμή αυτή δεν θα είναι μικρότερη από την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής κατά το τελευταίο διάστημα που προηγήθηκε της μετατροπής ή της έκδοσης των ομολογιών, κατά την κρίση του Δ.Σ., με μια μικρή σχετικά έκπτωση έως 15% για λόγους κάλυψης ρευστότητας και ότι σε κάθε περίπτωση, η τιμή αυτή δεν θα είναι μικρότερη από την ονομαστική αξία της μετοχής ούτε μεγαλύτερη από €50,00. Τέλος, το Δ.Σ. θα αποφασίσει κατά την κρίση του, δυνάμει σχετικής εξουσιοδότησης που του παρέσχε η Γενική Συνέλευση, την τροποποίηση των λοιπών όρων της από 30.6.2009 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, ιδίως τους σχετικούς με τη διάρκεια των ομολογιών, τον τρόπο διάθεσής τους, την ονομαστική αξία, την τιμή έκδοσης και το επιτόκιο των ομολογιών αυτών και το τυχόν δικαίωμα της Τράπεζας για εξαγορά τους, τη συμπλήρωση των ανωτέρω βασικών όρων που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση, τον καθορισμό των ειδικότερων όρων των ομολογιών και την έκδοσή τους, λαμβανομένων υπ’ όψιν των συνθηκών της αγοράς, μέχρι του συνολικού ποσού του δανείου, είτε εφάπαξ είτε με σταδιακές τμηματικές εκδόσεις, εντός τριετίας από την ανωτέρω απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Σε περίπτωση μη διάθεσης του συνόλου των ομολογιών εντός της ανωτέρω προθεσμίας, το δάνειο θα εκδοθεί μέχρι του ποσού που καλύφθηκε εντός της προθεσμίας αυτής.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας επί του ανωτέρω θέματος είχαν ως εξής:

  • Αριθμός μετοχών για τις οποίες δόθηκαν έγκυρες ψήφοι: 296.713.623 (53,66% επί του μετοχικού κεφαλαίου με δικαίωμα ψήφου), εκ των οποίων:

- Υπέρ: 296.713.623

- Κατά: 0

  • Αριθμός αποχών: 3.985.052